Solomor til donorbarn og solomor rådgiver

Solomor coach solomorrådgiver selvvalgt singlemor Helene donorbarn
Solomor coach solomorrådgiver selvvalgt singlemor Helene donorbarn
Solomor coach mentor Helene donorbarn
Solomor donorbarn
Jeg hedder Helene, og jeg er 42 år gammel.
Jeg er solomor til Asger på 4 år. Sammen bor vi i et rækkehus på Sjælland i en lille landsby.
I vores liv er samvær og nærvær i naturen i fokus – både i hverdagen og i weekenderne. Vi har fri adgang til skove, søer og marker, som vi går på opdagelse i.
For mig er det en vigtig livsværdi at bo ude på landet, fordi institutionerne (skole, sfo og børnehave) har færre børn end landsgennemsnittet, og der er gode udendørs faciliteter til sportsaktiviteter og fri leg.
 
Min solomor-historie
Da jeg var i midt-30’erne, var jeg netop kommet ud af et parforhold. Som ny-single måtte jeg tage stilling til mit liv: om jeg ville være mor eller ej – med eller uden en partner.
 
Jeg har altid vidst inderst inde, at jeg ville blive mor en dag. Og jeg har altid drømt om at få en kernefamilie. Min beslutning om at blive solomor til donorbarn var en langvarig overvejelsesproces. At give afkald på drømmen om en kernefamilie var en sorgproces, jeg skulle igennem. At blive solomor var plan B for mig.
 
Min fertilitetsbehandling startede med inseminering (IUI) på en privat fertilitetsklinik i København. Men efter tre forgæves forsøg uden en positiv graviditetstest, blev jeg sendt videre til reagensglasbehandling (IVF reagensglasbefrugtning eller ICSI mikroinsemination) på en offentlig fertilitetsklinik.
Ved første ICSI-forsøg lykkedes det mig at blive gravid, og min søn blev født ved planlagt kejsersnit.
 
Som selvvalgt solomor til donorbarn har jeg gennemgået fasen, hvor jeg over en længerevarende periode overvejede at blive solomor. Der var mange tanker, der skulle gennemtænkes. De etiske og moralske dilemmaer udfordrede og ændrede min egen opfattelse af, hvordan en moderne familie kan være sammensat. Da jeg begyndte at acceptere min egen livssituation, kunne jeg bedre fokusere på mine muligheder fremfor forhindringer for at blive mor. Beslutningen om at blive solomor blev nemmere for mig, da jeg lavede min plan B (solomor-planen) om til plan A.
Undervejs i processen har jeg oplevet både positive og negative reaktioner om min beslutning om at blive solomor. Disse reaktioner har jeg taget med som et brugbart coaching værktøj til at forberede de singlekvinder, der slås med fordomme og negative reaktioner om solomødre. Jeg har også hjulpet en del singlekvinder med at give dem større indblik i, hvad det vil sige at være selvvalgt singlemor til donorbarn.
 
Min passion for at belyse singlekvinderne om den moderne solomor-familiekonstellation er langsomt vokset med opgaven.
Derfor tog jeg Solomor Rådgiver Uddannelsen hos Signe Fjord for at kunne yde professionel rådgivning om stiftelse af moderne familieliv på egen hånd.
Jeg er oprindelig uddannet inden for kommunikation og digital markedsføring, og jeg har mere end 15 års erhvervserfaring inden for branchen. Via min joberfaring kan jeg også tilbyde målrettet sparring og karriererådgivning til solomødre, der arbejder i private virksomheder.
 
I dag er det en stor glæde og livsværdi for mig at hjælpe singlekvinderne videre i deres proces.

Min motivation til at hjælpe dig

Min motivation er at hjælpe dig videre i din proces. Jeg er ikke solomorrådgiver for at pådutte dig at blive solomor. Beslutningen er din – og jeg støtter dig uanset din beslutning.
 
Den seneste samfundsudvikling er, at der er flere singlekvinder, der bliver solomødre – og især flere yngre singlekvinder vælger at blive solomor.
 
Stigningen for antallet af solomødre er ikke kun i vækst herhjemme i Danmark. Denne samfundsudvikling oplever mange andre lande også. F.eks. europæiske lande samt USA, England og Australien oplever, at flere singlekvinder vælger at stifte deres egen familie af flere forskellige årsager.
 
Jeg har rådgivet både danske og udenlandske singlekvinder. På baggrund af min erhvervsfaring er min faglige viden og ekspertise om solomødre meget bred og international.

Min målsætning

Som solomor rådgiver er min målsætning at hjælpe, guide og belyse dig i de mange etiske og moralske aspekter om solomor-familiekonstellationen.

Målsætningen er at komme nærmere dit mål – nemlig at blive mor uanset type af familiekonstellation, og at du kan hvile i dig selv som mor.

På sigt ønsker jeg også at udbrede kendskabet til solomor-familiekonstellationen, da der desværre er stadig mange fordomme og oversete faggrupper, der ikke har den fornødne faglige ekspertise og viden om solomødre.