Presse, interviews og artikler

Er du journalist og ønsker et interview?

Jeg bliver jævnligt kontaktet af danske og udenlandske journalister og journaliststuderende, som ønsker faglig viden og sparring om solomor-familiekonstellationen og solomor coaching. Der er mange etiske og moralske overvejelser samt spørgsmål og juridiske rettigheder, der er interessante at få belyst i den offentlige debat, hvad angår solomor-familiekonstellationen, donorvalget, fertilitetsbehandling etc.

En ny generation af kvinder bliver solomødre

I artiklen udtaler jeg som solomor coach og faglig ekspert, om at flere yngre kvinder vælger at blive at blive solomor.

Jeg møder flere unge kvinder i min praksis. Det skyldes især, at det er blevet mere accepteret at være solomor, og at de fleste unge kvinder i dag kender eller har hørt om en solomor.

Juli 2021

Kilde til online artikel: Zetland

“Jeg var klar til at blive mor, så hvorfor ikke?” En ny generation af kvinder bliver solomødre (zetland.dk)

Det er blevet meget mere normalt at vælge denne familiekonstellation. For ti år siden var kommende solomødre typisk i slutningen af 30’erne eller starten af 40’erne. De trak det med at få børn alene til det sidste. Sådan er det ikke længere. De unge kvinder er mere målrettede i dag. Tanken om ikke at blive mor, få dem i en sen alder eller ikke kunne få det antal børn, man drømmer om, er en motivationsfaktor for de yngre kvinder.

Helene Jakobsen, Solomor Coach og faglig ekspert

At være solomor og solomor coach i Danmark

Et interview om at være solomor og solomor coach i Danmark. Interviewet er en inspirerende artikel om de franske singlekvinder, der kæmper for en ændring af lovgivningen – nemlig at retten til fertilitetsbehandling som singlekvinde i Frankrig.

Causette kæmper for de franske kvinders basale borgerrettigheder og gør en forskel for at bekæmpe uligheden i det franske samfund, hvor de traditionelle kønsroller fortsat er dominerende.

2021 Marts

Kilde: Causette Magasin, udgave Marts 2021

Læs mere i mit blogindlæg om de franske singlekvinders kamp her:

https://solomorcoach.dk/kvindernesinternationalekampdag2021.html

Solomor Coach Causette Frankrig singlekvinde fertilitetsbehandling

Solomother – my fertility journey

Interview til den japanske presse om min solomor beslutning og fertilitetsrejse.

Som solomor coach er jeg inspirationskilde for mange forskellige singlekvinder. Japan er et land, der er udfordret på moderne familiestiftelse heriblandt solomødre. Som et led til at åbne døren op til de japanske singlekvinder, der kæmper for basale rettigheder f.eks. fertilitetsbehandling, er det mig en stor ære at fortælle om min fertilitetsrejse til de japanske singlekvinder.

I artiklen deler jeg også faglig viden om fertilitetsbehandling i det offentlige og private system i Danmark.

2020 november

Kilde til online artikel: Asahi.com

Solomor Coach fertilitetsfortælling Japan