Solomor - Vejen til din beslutning
(OBS! siden er under opbygning. Denne side bliver lavet om til en vejledningsside.)

Oftest stillede spørgsmål

Solomor coaching handler om at fokusere og give afklaring om et mål ud fra dit nuværende ståsted i livet.

Med andre ord handler coaching om, hvad du vil ændre på i dit liv for at opnå et bestemt mål, og hvad du er villig til at ændre på dig selv for at komme dit mål nærmere.

Din egen motivation er nøglen til god coaching. Du er med til at skabe det liv, du ønsker at leve. Det kræver, at du er modig og tør flytte dig som menneske. At sige ja til et nyt mål i livet, giver dig et ønske om forandring.

Coaching er mest effektivt, hvis du er åben for nye muligheder i livet. Du kan gøre en positiv forskel, hvis du handler og accepterer dine følelser fremfor at ignorere din sindstilstand.

Via min vejledning stilles der åbne spørgsmål, der hjælper dig med at holde fokus på dit mål og skabe afklaring i forhold til din nutid og fremtid.

Din bedste investering er, at du handler på min vejledning samt benytter dig af “Solomor Værktøjskassen”. Din motivation giver dig det største udbytte, så du kan få den støtte og opbakning, som du har brug for at komme videre i dit forløb.

Din beslutning er den vigtigste – og du er den eneste, der kan træffe valget om dit kommende mål.

Overkom dine forhindringer og erstat med dem med dit drømmemål ud fra et nyt livsperspektiv.

Solomor coaching er at:

  • Møde dig ligeværdigt igennem empati, tillid og forståelse
  • Lytte til dig og imødekomme dine tanker og følelser uden fordomme
  • Have et ønske om forandring
  • Konkretisere og holde fokus på dit mål
  • Give dig større indsigt og afklaring
  • Nedbryde negative tanke- og adfærdsmønstre
  • Støtte og motivere dig til at bevare positiviteten og håbet

Vi har alle sammen drømmen om det gode liv. Det kan være et job, en familie eller rejser, som har betydning for din definition af det gode liv.

Livet er uforudsigeligt, selvom vi ofte har drømme om et forudsigeligt liv f.eks. rejse verden rundt, få venner for livet, tage en uddannelse, få et job, købe bolig, finde en kæreste, blive gift, få børn og have en god familie omkring sig.

Vi jager drømme, der giver livet mening. Undervejs i livet forandrer vi os.

Vi oplever glæde, sorg, frustration, afmagt, konflikter og traumer, som er med til at påvirke vores jagt på et nyt drømmemål.

Et nyt mål i livet afspejler en længsel i ens nuværende tilstand. Det er helt naturligt at have en længsel efter at stifte familie, uanset om du er i et forhold eller ej. Det er en indre drivkraft, der er det bærende element for dig, når du har et uopfyldt mål.

Solomor coaching er noget for dig, når du har brug for redskaber til se dit liv fra et andet perspektiv og få mod til udleve jagten på dit drømmemål f.eks. at blive mor.

Du får modet, styrken og troen på dit kernemål. Det handler om at realisere og komme i mål med dine drømme, så du kan leve dit gode liv.

Solomor coaching

Coaching tager udgangspunkt i din nuværende situation og handler fremadrettet ud fra dine fremtidsmål.

Jeg stiller spørgsmålstegn til alt i livet. Du kan bearbejde og besvare på over en tid, så dine refleksioner er gennemtænkte.

Du kan få sammenlignet dine refleksioner ud fra et større perspektiv, som giver dig bedre afklaring og hvile i dig selv.

Brug det som et redskab til at skabe overblik over dit mål. Du får nedbrudt dine indre barrierer, så du kan videre i din proces og komme i mål med din drøm.

Solomor rådgivning

Som uddannet solomor rådgiver deler jeg faglig viden og rådgivning om familiekonstellationen solomor.

Jeg rådgiver dig i, hvad du skal tage stilling til at overveje, inden du træffer en beslutning.

I rådgivningen kan du stoppe op og få din egen betænkningstid, så du har dig selv med i forandringsprocessen. Det er vigtigt, at du mærker dine følelser undervejs i dit beslutningsgrundlag, så du opnår større indsigt i dit kommende valg.

Du kan bruge min rådgivning til at blive klogere og komme nærmere din beslutning. Jeg er uvildigt i min rådgivning, da jeg er upartisk i dine beslutninger.

Beslutningen er helt din egen, og jeg forstår og støtter dit valg uanset hvad, fordi jeg kan se fordele og ulemper ud fra din situation.

F.eks. hvis du overvejer at blive solomor, pådutter jeg dig ikke at blive solomor. At være solomor er ikke for alle. Du finder ud af undervejs om familiekonstellationen solomor er den rette for dig.

Solomor terapi

Terapi handler om din fortid. Din livsbagage.

Vi har alle en rygsæk med lette eller tunge sten, som kan være med til at påvirke vores fremtid. Har du en fortid, der er årsagen til dine bekymringer og frustrationer om familiekonstellationen solomor, så bliver dine forhindringer omsat til at handle på dem fremadrettet fremfor at lade dem stå til. Din fortid skal bruges til noget gavnligt for din fremtid for at undgå, at du går i stå som menneske. Dit adfærdsmønster og din sindstilstand kan reguleres via terapibehandling.

Ofte har jeg uddelt vejledning til singlekvinder, som har måtte give afkald på drømmen om kernefamilien. At turde give slip på kernefamilie-drømmen er en stor sorgproces.

Jeg går ned i dybere lag i fortiden som terapibehandling, så der kan opnås større klarsyn og få bedre indblik i, så du kan komme videre i din nutid og fremtid.

Sorg tager tid – uanset om du er i beslutningsprocessen, fertilitetsbehandling eller er blevet mor.

Solomor mentoring

At være mentor for kommende og andre solomødre er en inspirationskilde for begge parter.

Mange kvinder vil gerne have indblik i den virkelig verden, hvad det vil sige at være solomor.

Jeg har selv gået hele vejen og fået erfaringer med undervejs i kvinderejsen, som er brugbart for dig.

Som mentor kan jeg derfor give dig min personlige historie som solomor. Jeg har livserfaring med fertilitetsbehandling (både inseminering og reagensglasbehandling) som enlig kvinde, og jeg forstår dine frustrationer og smerte, hvis forløbet ikke lykkedes som oprindelig tiltænkt.

At bruge en solomor mentor, når du skal starte op i processen som kommende solomor, er en gave for dig – men også for din omgangskreds.

Du kan også bruge en solomor mentor, som et sikkerhedsnet til uforudsete tanker og reaktioner, hvor du vil blive mødt med forståelse.

Der findes et utal af grupper og profiler på de sociale medier, som kan bruges til selvhjælp. For nogle kvinder er sociale medier den rette vej til at få hjælp og sparring.

Men de sociale medier har ikke tavshedspligt, og debatterne kan være betændte.

Risikoen for at blive misforstået og udskammet er stor, og det kan derfor ikke være gavnligt for den enkelte kvinde, der befinder sig i en sårbar situation.

Ved hjælp og sparring på sociale medier er der også stor risiko for, at kommentarerne bliver for upassende eller indeholder misinformation, fordi det er gængse singlekvinder eller solomødre, der besvarer indlæggene, fremfor en uddannet solomor rådgiver, der kan yde professionel rådgivning.

Solomor coaching er dit helt eget personlige frirum til at sige, hvad du vil og tænke højt uden at blive udskammet, som du ellers kan opleve på de sociale medier.

For nogle kvinder kan det være meget grænseoverskridende og en stopklods at dele private tanker og følelser i lukkede grupper på sociale medier.

Her bevarer du fuld diskretion, hvor retten til dine tanker og følelser forbliver private.

Den største forskel mellem solomor coaching og selvhjælp via sociale medier er, at dine spørgsmål og tanker bliver mødt med forståelse og anderkendelse.

Du bliver mødt i dine tanker og følelser, når du gør brug af min vejledning. Du slipper for personfnidder på sociale medier, hvor du skal forsvare og føle skam over din situation, hvis de gængse kommentarer eller gruppens administrator finder dit indlæg upassende.

Det er heller ikke alle kvinder, der ønsker at være medlem af diverse Facebook-grupper for solomødre, fordi de er påpasselig med at dele private oplysninger om sig selv. De er opmærksom på, at vennelisten er meget bred og består af familie, venner, bekendte, kollegaer… og måske arbejdsgiver. De har ikke lyst til, at vennelisten kan følge med i hvilke grupper, du er medlem af eller sider, du kan lide. Så derfor er de meget selektive i, hvad de bruger Facebook til.

For disse kvinder er solomor coaching den sikre og eneste vej til at forblive privat og samtidig være i centrum for at blive hørt og forstået.