Solomor Coach TV produktion ARTE

Udenlandsk dokumentar om solomødre i Danmark

Solomødre søges til ny fransk-tysk TV-produktion om de danske solomødre

Den fransk-tyske TV-kanal ARTE er i gang med at producere en ny dokumentar (30 minutter) om solomødre i Danmark.

Danske solomødre er pionere, hvad angår familiestiftelse som solomor, når det sammenlignes med andre lande.

Med andre ord: Danmark er en kæmpe inspirationskilde for andre kommende solomødre i udlandet. Danske solomødre har altid gået forrest og vist vejen frem til moderne familiestiftelse – og de udenlandske journalister hungrer efter at høre vores historie bag solomor-valget samt at få indblik i livet som solomor i Danmark.

I forbindelse med produktionen af den nye TV-dokumentar søger jeg efter:

Solomor i beslutningsfasen samt opstart af fertilitetsbehandling

En kommende solomor, der befinder sig i beslutningsfasen, hvor vedkommende har taget den endelige beslutning om at blive solomor og vil opstarte fertilitetsbehandling snarest muligt. Kameraholdet følger dig på sidelinjen for at høre nærmere omkring dine overvejelser at blive solomor samt grundlaget for den endelige beslutning. Du vil ligeledes blive filmet til lægesamtaler og undersøgelser på fertilitetsklinikken, hvori du beskriver din tilstand, tanker og processen i fertilitetsbehandlingen.

Gravid solomor

En gravid solomor (3. trimester – omkring terminsdato) med fokus på de forberedelser, der følger med som kommende/gravid solomor – herunder fødselsforberedelse, indkøb af babyudstyr, indretning af boligen til familieforøgelsen, fødsel osv. Det er vigtigt, at kameraholdet ser med på sidelinjen, hvordan en højgravid solomor/nybagt solomor fremviser, hvordan man søger diverse tilskud/ydelser fra staten og forklarer de forskellige ydelser samt hvor mange penge man får udbetalt som solomor til donorbarn. Det økonomiske aspekt er især vigtigt at fremhæve, at det fungerer som en cost-benefit i Danmark på længere sigt for at holde fødselsraten stabil samtidig med at staten vælger at investere i moderne familiestiftelse, da børn af solomødre og bliver voksne mennesker en dag og bidrager til samfundet på lige fod med børn af kernefamilier. Der er mange lande, der ikke kan forstå, hvorfor at Danmark investerer i solomor-børnefamilier.

Solomor med mere end et donorbarn

En solomor med mere end et donorbarn søges også til at fortælle deres solomor-historie samt få indblik i en travl hverdag. Hvorfor valgte du at få donorbarn nummer to? Og hvordan får du hverdagen, jobbet og økonomien til at hænge sammen som solomor til flere donorbørn? Kameraholdet vil følge dig i hverdagen, og du skal kunne formulere dine tanker og ærlighed omkring livet som solomor til flere donorbørn.

Timing is everything – hvornår vil du blive filmet i Danmark?

Filmholdet vil filme i Danmark i slutningen af juni eller starten af juli måned 2022. Dvs. en kommende solomor skal opstarte fertilitetsbehandling omtrent denne periode og den gravide solomor skal have terminsdato omkring juni/juli.

Produktionsholdet er meget interesseret i solomødre i Danmark ud fra et større perspektiv. Den klassiske og gængse opfattelse for mange i udlandet er, at de danske solomødre bor i storbyer med karrierejobs og er i slutningen af 30’erne eller starten af 40’erne.

Men dette billede er forskruet. Solomødre er overalt i Danmark og findes i alle aldre.

Derfor er det interessant at belyse, at en solomor i Danmark kan sagtens være i 20’erne eller 30’erne, bo i mindre byer/ude på landet og have et almindeligt lønarbejde.

Vil du være ambassadør for solomødre i Danmark? Vil du med på holdet og belyse udlandet om at andre skal få et bredere perspektiv om de danske solomødre?

Tøv ikke med at kontakte mig på singlecoach4u@gmail.com hvis du vil bidrage med din solomor-fortælling i den nye dokumentar om solomødre i Danmark.

I mailen må du gerne skrive hvilken fase du befinder dig i:

  • Kommende solomor / Opstart af fertilitetsbehandling
  • Højgravid solomor
  • Solomor til mere end et donorbarn
  • Din alder:
  • Din lokation/by: Storby, mindre by eller landsby (af hensyn til logistikken for filmholdet må du meget gerne bo på Sjælland)
  • Din profession:
  • Beskrivelse af din familiestiftelse:

 

Det bliver vildt – og det bliver spændende!  Light, Camera, Action – GO!

Del dette blogindlæg

Helene Jakobsen

Helene Jakobsen

Jeg er solomor og uddannet solomorrådgiver.
Som solomor coach får jeg mange henvendelser fra danske og udenlandske singlekvinder, der søger specialviden og rådgivning om de mange etiske og moralske aspekter om solomor-familiekonstellationen.
Formålet er at skabe afklaring om singlekvindens nuværende ståsted i livet, så hun kan komme videre i processen.